Az oldal betöltése folyamatban van...
 
 
A Magyar Élettér autóatlasz második, bővített, javított kiadása
 

Az alapítványunk várakozását is felülmúlóan sikeres első kiadás után (mely egy év alatt maradéktalanul elfogyott), 2006. végén megjelent a Magyar Élettér autóatlasz második, bővített, javított kiadása!
A hat évtized hazugságai, névátkeresztelései és elcsalásai után először elkészített, magyar szellemiséget sugárzó atlaszunk első kiadása sajnos nem lett hibátlan - lévén egy több, mint négyszázezer négyzetkilométeres területet ölelt fel. A pontatlanságokat, hiányosságokat most rendre kijavítottuk, miközben a térképet számos új részlettel bővítettük.
Változatlan küldetése és - sajnos - máig is egyedülálló magyar szemlélete jegyében azonban jelentősen megnőtt a láttatott terület részletessége és a városi áttekintők száma is. Európa közepének MAGYAR ÉLETTERÉT 12 jelenlegi ország(ocska) térképe helyett egyetlen, szerves egységként jelenítette meg atlaszunk, immár 1:300 000 felbontásban, több, mint 26000 település (és rész) nevét, továbbá földrajzi neveket is tartalmazó névmutatóval kiegészítve.
50 várostérkép mellett külön erdélyi és felvidéki áttekintő is bekerült a térképszelvények közé, segítendő e két nagyobb tájegységünk könnyebb felfedezését. Fiumétől Jászvásárig (benne Bukovina és a teljes Csángóföld), Brünntől Herkulesfürdőig, a lengyel határtól Nándorfehérvárig, naprakész autóatlasz (még az autópálya fizetőkapuk is benne vannak!) földrajzi és tájnevekkel - minden magyarul, szerves egységben. 50 városunk átnézeti térképe - magyar utcanevekkel és nevezetességekkel (például Budapest, Kolozsvár, Marosvásárhely, Pozsony, Kassa, Szabadka, Beregszász, Ungvár, Nagyvárad, Gyergyószentmiklós, Sepsiszentgyörgy, Székelyudvarhely, Munkács, Zágráb, Nagybánya). Távolságmutató Csíksomlyótól Zsolnáig, Fraknó várától Zágonig és a Vereckei-hágótól Csáktornyáig.

A legújabb autópályaszakaszokkal és temérdek további magyar vonatkozású információval is frissített kiadványunk könyvesbolti ára mégis változatlan maradt (3500 Ft), ami tekintettel a több, mint 100 oldalas bővülésre egyértelmű árcsökkenést jelentett! Tettük mindezt azért, mert nonprofit, közhasznú alapítványunk továbbra is AZ ÜGY szolgálatát tartja a legfontosabbnak, szemben bármilyen haszonelvű gondolkodással.

Atlaszunk új változata minden tekintetben felülmúlta az első kiadást, nem csoda tehát, hogy 2009. tavaszára ez is maradéktalanul elfogyott. Alapítványunk azonban nem hagyta cserben az érdeklődőket, és június 4-re, Trianon gyásznapjára időzítve megjelentettük méltán népszerű kiadványunk harmadik, átdolgozott kiadását!

 
Magyar Élettér Alapítvány, 2011. december 12.